Calçotada at Tiffany's
De la ilustración "Calçotada at Tiffany's" nació la idea de dedicarle una infografía a la Calçotada. Aqui tenéis la "Calçotada at Tiffany's - La infografía", con culturilla general, ingredientes y receta para montar una calçotada, el lugar y la compañía corren de tu cuenta ;)
Habrán 1000 formas de hacer una calçotada, (¿?), tengo mis dudas porque no es tan complicado ¡Pero! los macarrones que cocina mi madre no saben como los míos, ni los míos saben como los de mi amigo, ni los de mi amigo saben como los de su madre, ni los de su madre saben como los de la mía... y ¡tienen los mismos ingredientes! Supongo que es una cuestión de cariño que se tiene por la persona que te los prepara y por el mismo cariño que le pones tu cuando los cocinas para alguien; por ese motivo, PARA MI, la mejor Salsa Romesco es la de mi prima Sonia (calçotera familiar) y por ello, para este trabajo, he usado su receta que, ella, me ha cedido privándose aquello de llevársela a la tumba como receta familiar dándoos la oportunidad, ¡al mundo entero!, de prepararla para vuestra calçotada. Si le ponéis cariño seguro sabe diferente.
Sabrá a vuestro cariño de ratoncitos cocineros Ratatouille :)
- Momento Ratatoullie -
Sabrá a vuestro cariño de ratoncitos cocineros Ratatouille :)
Aquí está todo lo necesario para hacer una Calçotada ¡No hay más que hablar!
Calçotada at Tiffany's - La infografía
CATALÀ
Què és una CALÇOTADA?
La CALÇOTADA és una tradició gastronòmica molt típica de Catalunya, en concret de Valls (Tarragona) d'on vénen , possiblement , els millors calçots inclusivament amb D.O. encara que es gaudeix en tota la regió catalana (Ah! No seran els de Valls però es poden trobar a tot Espanya, si tenim litxis i yukas com no tindrem calçots per tot arreu?) :D
Es fa a l'aire lliure i és una bona excusa per ajuntar-se amb amics i familiars, fer un bon àpat i, sobretot, perquè tacar menjant sigui acte de tradició i classe!
Què és un CALÇOT?
El calçot és una varietat de la ceba i es cultiva precisament per a aquest propòsit, la Calçotada!
Quan una ceba blanca és replantada obtenim uns brots que conforme creixen es calcen.
Per cert, d'aquí ve el nom de Calçot (Esp. Calzar / Cat. Calçar).
La temporada del calçots s'inicia a finals d'hivern i dura fins al principi de la primavera, així que hi ha temps suficient per a almenys organitzar una Calçotada!
3 IMPRESCINDIBLES per a una bona calçotada:
- Un bon grup d'amics o familiars amb ganes de gaudir de la calçotada!
- Brases a l'aire lliure (en llocs que ho permetin!)
- Igredients frescos i una bona recepta de salsa romesco (preparada a casa, en aquesta recepta, utilitzarem forn).
- INGREDIENTS i PREPARACIÓ -
SALSA ROMESCO
(Aquesta és la recepta de la Salsa Romesco de la millor calçotera de la meva família, la meva cosina Sònia :D )
( A )
-1/2 pebrot vermell
-1/2 albergínia
-1/2 cap d'alls
-1/2 ceba
-1 nyora
-1 trosset de pa
( B )
-1 got d'oli fi
-1 got de vinagre
-1 grapat d'ametlles torrades
-1 grapat d'avellanes torrades
- Pebre, Pebre vermell i Sal
- S'introdueixen tots els ingredients ( A ) al forn i un cop rostits es pelen i es trituren.
- A la barreja afegim els ingredients del grup ( B ) i batem la barreja fins que quedi homogènia.
- Fiquem a la nevera fins al seu ús (si és del dia millor!)
CALÇOTS
-Un Manat de Calçots, aquí dependrà de la quantitat d'assistents i sobretot del "fons" que tingui cada un! :D
PREPARAR ELS CALÇOTS
- Rentem els calçots i després, en manats ben escampats, els col·loquem sobre la brasa. "Vigilem" els calçots i els donem les voltes que calgui, es rosteixen amb afecte i aquí és on entren els amics ja que aquesta vigilància s'amenitza amb el grup.
- Un calçot rostit al punt és aquell que per dins és tendre i que per fora té les primeres capes cosa carbonitzades.Un cop rostits els dipositem sobre un paper de diari o d'alumini (Sí! És la tradició, res de plats) on conserbarán la calor.
- Un cop tinguem la nostra rudimentària safata de calçots a la taula només hem de treure amb les mans les primeres fulles carbonitzades, mullar a la salsa romesco i...
- ...Ara ve el glamour d'aquesta tradició: elevem per sobre del nostre cap el calçot i NYAMMM! A gaudir d'una bona calçotada!
No hi ha més protocol que aquest, tacar-se (uns més, altres menys) és una cosa ancestral en aquest ritual gastronòmic i, si no et taques, és que no tens classe ni experiencia suficients, però segueix provant! Quants més mengis més possibilitats tens d'adquirir glamour calçoter! :D
Ara vols fer una calçotada, eh?!
What is a CALÇOTADA?
The CALÇOTADA (or calsotada) is a very typical gastronomic tradition of Catalonia, specifically from Valls (Tarragona) where possibly the best spring onions come even with O.D. although it enjoys throughout the Catalan region (Ah! There will be Valls but can be found throughout Spain, if we have Yukas and lychees we can have spring onions everywhere).
It is outdoors party and is a good excuse to get together with friends and family, make good food and, above all, to be eating dirty act of tradition and class!
What is a CALÇOT?
The CALÇOT (or Calsot) is a variety of onion grown for just this purpose, the Calçotada!
When a white onion is replanted get some shoots that will fit as they grow.
By the way, hence the name Calçot (Eng. Wedge / Esp. Calzar / Cat. Calçar).
The season of spring onions starts in late winter and lasts until early spring, so there is enough time to at least organize a Calçotada!
3 ESSENTIALS for good calçotada:
- A good group of friends or family wanting to enjoy the calçotada!
- Hot coals outdoors (at specific locations!)
- Fresh ingredients and a good recipe for romesco sauce (prepared at home, in this recipe, we use oven)
- INGREDIENTS and PREPARATION -
ROMESCO SAUCE
(This is the recipe for romesco sauce of the best calçotera of my family, my cousin Sonia :D )
( A )
-1/2 red bell pepper
-1/2 eggplant
-1/2 head of garlic
-1/2 onion
-1 ñora
-1 slice of bread
( B )
-1 cup olive oil
-1 cup vinegar
-1 handful of toasted almonds
-1 handful of toasted hazelnuts
- Pepper, Paprika and Salt
- All ingredients ( A ) is placed in the oven and once roasted peeled and crushed.
- To the mixture add the ingredients of group ( B ) and we beat the mixture until smooth.
- Put it in the fridge until use (the taste is better if you prepare the same day!)
CALÇOTS
-Bunch of spring onions , this will depend on the number of attendees and especially the "stomach" that has everyone! :D
PREPARE THE CALÇOTS
- The following is wash the onions and then put them GROUPS well scattered on the grill. "We watch" the onions and give them the turns it takes, are roasted with honey, here 's where friends and that this surveillance is enlivened with the group.
- A calçot roast in point is one that is tender on the inside and the outside is the first thing carbonized layers. Once the roasted deposited on a newspaper or aluminum (Yes! It's tradition, no plates) where they retain heat.
- Once we have our rudimentary tray spring onions on the table we just have to take the first hands charred leaves, dip it in the romesco sauce and...
- ...And now comes the glamor of this tradition. We raised the calçot above our heads and YUMMMY! Enjoy a good calçotada!
This is the protocol, staining the face (some more, some less) is something ancestral in this gastronomic ritual spots and if you do not mean that you have enough class to eat calçots, but keep trying! The more chances you have to eat more calçots uploading your level! :D
[Perhaps I have misspellings in English translation. I'm on it, Oupssss sorry!]
- Gracias Sonia, por cederme tu receta -
està molt bé! m'ha agradat molt aquest :)
ResponderEliminarGràcies!
EliminarHa llevado unos días este trabajo... no sé si más en hacer la entrada del mismo blog que la infografía en sí hahaha